15 грудня відзначають Міжнародний день чаю
Кажуть, чай – це завжди хороша ідея, а сьогодні – тим паче!
15 грудня відзначають Міжнародний день чаю. Чай – це напій, без якого неможливо уявити жодного дня: його п’ють на сніданок, обід, вечерю і в перервах між прийомами їжі. Ліцеїсти 6 класу разом із класним керівником Діхтяренко Вікторією Степанівною здійснили унікальну подорож у країну чаю, дізналися багато цікавого, що стосується історії чаю, видів та технологій обробки чайного листа, зупинились на лікувальних властивостях чаю, про походження і значення слова «чай», про цікаві чайні традиції вироблені століттями і збережені по сьогоднішній день.
Реалізовуючи свій класний проєкт, учні розширили уявлення про напій - чай, підготували довідки з історії походження чаю, географією чаю, культурою та побутом українського народу, традиціями чаювання у різних європейських країнах, а також із правилами прийому гостей. Метою заходу було прищеплення шанобливого ставлення до батьків, бажання зберігати родинні традиції, охайність, естетичний смак. Діти засвоїли , що існує понад 1500 видів чаю.
Сорти зеленого і чорного чаю роблять з однієї рослини (Камелія китайська).
В Китаї чорний чай називають червоним.
Чайний кущ довговічний (більше 100 років живе і плодоносить).