Джулинський ліцей Джулинської сільської ради

Тиждень рідної мови - 2021

У Джулинському опорному ЗЗСО І-ІІІ рівнів стало доброю традицією у листопаді проводити заходи, присвячені Дню української писемності та мови і вшануванню пам'яті Нестора Літописця. Для нас рідна мова - це не тільки дорога спадщина, яка об'єднує в собі народну мудрість. Це наша гордість, бо все, що створено нею увійшло в скарбницю загальнолюдської культури.

21-ий Всеукраїнський радіодиктант національної єдності мотивував учителів та здобувачів освіти вдосконалювати рідну мову, дбати про її чистоту та багатство.

Мовні розминки, скоромовки-спотиканки, хвилинки-цікавинки "Веселковий дивограй", мовні ігри, вікторини, батл-борня, вернісажі "Мови велич і краса", лінгвістичний інтелектуальний калейдоскоп "Єдиний скарб у тебе - рідна мова", "жива" газета "День української мови та писемності", поетичний струмочок гасел "Ну що б, здавалося, слова ...", перегляд відеороликів, мультимедійних презентацій; караоке "Калинова наша мова", хмари слів спонукали здобувачів освіти до творчості й пізнання, викликали ще більший інтерес та бажання вчитися, сприяли розвитку креативності, кмітливості, винахідливості.

 

У рамках тижня "Плекаймо рідну - говорімо українською" у Джулинському опорному ЗЗСО І- ІІІ рівнів у 6-их, 7-Б класах були проведені різні заходи: усний журнал "Шляхами Шевченка", мовні вікторини "Мова - душа народу", "Знавці української мови". Діти підготували розповіді про життя та поетичну творчість Т.Г.Шевченка, декламували вірші, змагалися між собою на краще знання життєвого і творчого шляху поета. Також поєднували різні види творчої та пошукової діяльності, розвиваючи винахідливість та кмітливість.

У рідному слові - велика сила!

Наталія МИКИТЮК, Любов НІКІТЧУК, Діана ПРОДАН, учителі української мови та літератури



« повернутися до списку новин