Джулинський ліцей Джулинської сільської ради

Волонтерство - добро для всіх!

Волонтерство - добро для всіх! Бібліотека Джулинського опорного ЗЗСО І-ІІІ рівнів поповнилася книгою про волонтерів "На їхніх маленьких плечах", яку створила журналістка, письменниця Любов Загоровська.

Презентуємо цю книгу до Міжнародного дня волонтерів, який відзначається 5 грудня, починаючи з 1985 року. Герої оповідань Любові Загоровської - діти, які вже знають, що таке війна, страждання, самотність. Знають і розуміють серцем, що коли на рідній землі йде війна, не можна стояти осторонь цих подій та, особливо, бути байдужим. Ця книга про тих, хто, як тільки може, допомагає захисникам Батьківщини. Це маленькі волонтери, хоча, цим словом ми послуговуємося зовсім недавно. Важливо, що герої творів зрозуміли, що будь-яка допомога важлива! Тому варто робити те, що ви можете і хочете саме зараз, не чекаючи кращого часу чи ідеальних можливостей.

"Це не просто дитяча книжка! ЇЇ потрібно читати і дітям, і дорослим, які так мало знають про своїх дітей. Книга про добро! Про дітей, які роблять добрі вчинки, і про дітей, які потребують добрих вчинків. Тут прочитаєте про маленьких героїв, які свідомо долучилися до війни, які утворили свій, абсолютно невидимий фронт і боронять його , як можуть. І, найважливіше - вони не вважають себе героями, але на їхніх маленьких плечах тримається Україна!". (За словами автора Любові Загоровської).

Читачам бібліотеки - третьокласникам дуже сподобалися герої книги, бо вони також долучалися до волонтерської справи: готували браслети-обереги для воїнів, створювали малюнки на підтримку патріотичного духу захисників України, збирали подарунки для дітей з особливими потребами. Вправа "Передай сердечко добра" створила атмосферу довіри та любові ! Бо волонтерство - це добро для всіх!

Лариса Трохименко, завбібліотекою



« повернутися до списку новин