Джулинський ліцей Джулинської сільської ради

Не дати СНІДу шанс. Тематичні заходи

Це важливо!

1 грудня - Всесвітній день боротьби зі СНІДом. Червону стрічку носять небайдужі, які підтримують хворих на СНІД.

Не дати СНІДу шанс - це виробити життєві навички здорового способу життя.

Хвилинка здоров'я для одинадцятикласників Джулинського опорного ЗЗСО І -ІІІ рівнів під час уроків ,, Захисту України" дала можливість ознайомитися із матеріалами книги ,,Захисти себе від ВІЛ". Це тренінги для вироблення життєвих навичок за програмою ,, Формування здорового способу життя" та профілактики ВІЛ, які передбачають використання інтерактивних методів (аналіз ситуацій, рольові ігри, інсценування, анкетування, самооцінка, пропозиції виходу із складної ситуації).

Бібліотекар Лариса Трохименко акцентувала увагу на тому, що для того, щоб досягнути успіху у житті - необхідно виробити життєві навички. Це збереження здоров'я, власна безпека, розвиток особистості і, як результат, життєвий успіх.

Запропонований тест здобувачам освіти допоміг зрозуміти наскільки вони є відповідальні перед загрозою СНІДу. Упровадження профілактичних програм, в основу яких покладено розвиток життєвих навичок, сприяють вчитель предмету ,, Захист України" Тимошенко І. П. та медсестра Пончик А. П., використовуючи тренінговий посібник ,,Захисти себе від ВІЛ". Такі інформаційні хвилинки важливі у плані обізнаності молоді, що зменшують ризики інфікування, формують адекватне ставлення та позитивні наміри, дають можливість на практиці виробити практичні уміння та навички.

Бережіть себе та будьте здорові!

Лариса Трохименко, завбібліотекою



« повернутися до списку новин