Джулинський ліцей Джулинської сільської ради

Всесвітній день дитини - 2021

Це день світового братерства і взаєморозуміння дітей, день підтримки діяльності, спрямованої на забезпечення благополуччя дітей в усьому світі.

Саме у цей день – 20 листопада 1959 року Генеральна Асамблея прийняла Декларацію прав дитини, а 20 листопада 1989 року – Конвенцію про права дитини. З 1990 року у Всесвітній день дитини відзначається річниця прийняття цих основоположних документів у сфері захисту прав дитини.

Як зазначається в документі, кожна дитина має право на освіту, право на здоров’я і належну медичну допомогу, право на ім’я та громадянство.

Кожна дитина має право зростати у турботливому родинному середовищі та бути захищеною від жорстокого поводження та насильства.

Джулинський опорний ЗЗСО І-ІІІ рівнів долучився до проведення Всесвітнього дня дитини. Здобувачі освіти 2-4 класів пригадали права та обов‘язки дитини, відтворили сценку «Які умови необхідні для захисту прав дитини?», «Чужий лист», створили «Квітку прав дитини» та «Дерево мрій». Діти ознайомились з основними правами та обов’язками, закріпили їх в пам’яті, навчились вмінню захищати себе при порушенні прав дитини, проявили акторські здібності, дисциплінованість, повагу до законів України, товаришів.

 Ірина Марущак, соціальний педагог



« повернутися до списку новин